Csavarkompresszorok, mint energiaforrások

A csavarkompresszorok a modern gyártás, karbantartás és automatizálás alapkövei, mely bár jellemzően elektromos árammal üzemelnek, mégis energiaforrásként tekintünk rájuk, ami előállítja a sűrített levegőt.

A legleterjettebb technológia, mely szinte méretfüggetlenül biztosítja az ipar minden területén az automatizálás és gyors, problémamentes munakavégzés alapját.

  • folyamatos működés akár 24 órában is - non stop dolgozik ha kell
  • alacsony zajkibocsátásúak - csendes
  • kis helyigény, könnyű telepítés kompakt gépek esetében (plug and play)
  • igényreszabható levegő minőség a felhasználásra kalibrálva (Fémipar, faipar, élelmiszeripar, gyógyszeripar, műanyagipar, járműipar, garázsipar, mezőgazdaság, állatenyésztés, szociális ellátórendszerek, kórházak)
  • kiszámítható, tervezhető karbantartás, kontrolállható költségekkel

A műhelyekben és az ipari alkalmazásokban használható csavarkompresszorok 2,2–312 kW-os teljesítménytartományában különböző opciók széles köre áll rendelkezésre.

Csarakompresszoraink szakmai tapasztalatainkkal egységet képezve minden sűrített levegős területen megoldást jelenthetnek Önnek.

Alup termékpalettav3

ABAC logo újabb

Dugattyús és belépő szintű csavarkompresszorok széles palettája

ALUP Logo

Prémium csavarkompresszorok, csúcs minőség kompromisszumok nélkül

EKOMAK

Feltörekvő csavarkompresszor márka széles termékpalettával akár ipari méretkben is


Evoluto gépcsalád - Az energiatakarékosság bajnoka

Allegro gépcsalád - direkthajtású és frenkvenciaváltós

Allegretto gépcsalád - iPM motor és frenkvenciaváltós 

Largo gépcsalád - direkthajtású és fixfordulatú

SCK gépcsalád - ékszíjhajtású és fixfordulatú

Sonetto gépcsalád - ékszíjhajtású és fixfordulatú

WisAir gépcsalád - olajmentes csavarkompresszor

SpiralAir gépcsalád - olajmentes Spirál kompresszor

ALUP Logo

Evoluto C67

"EVOLUTO" gépcsalád - Az energiatakarékosság bajnoka

Ha fontos az energiamegtakarítás és a kompromisszumok nélküli nagy teljesítmény, akkor a legjobb választás  az EVOLUTO termékcsalád! A direkthajtású és frekvenciaváltós változat, permanenes mágneses villanymotorral. Ez, a cég saját szabadalma alapján nem egy hagyományos kompresszor frekvenciaváltóval, hanem egy speciálisan hozzá kifejlesztett IE4 Super premium hatékonyságú iPM (permanens mágneses) villanymotorral együtt dolgozó változat, melynek segítségével mind a kompresszor nyomatéka (már 30% motorteljesítménytől rendelkezésre áll) mind a fordulatszáma (ezáltal a termelt levegő mennyisége) fokozatmentesen szabályozható. Forradalmian új hajtástechnológia. Magasabb költségmetakarítást tesz lehetővé, hosszabb élettartamú kompresszor komponensek és karbantartás mentes tervezés. A maximális teljesítmény eléréséig fokozatosan fut fel a kompresszor kiküszöbölve az induláskor fellépő többszörös áramfelvételek problémáját. A kívánt nyomás is 6 és 13 Bar között tetszőlegesen állítható a színes érintőképernyős, mikroprocesszoros vezérlőpanelén. Mindezen tulajdonságainak köszönhetően igen komoly energia megtakarítási tulajdonságokkal rendelkezik. A csavarkompresszor az által takarít meg energiát, hogy a mindenkori levegő felhasználáshoz igazítja a villanymotor fordulatszámát, így a felvett energia mennyiségét is. Ha fele akkora mennyiségre van szükség, akkor fele akkora energiát fogyaszt csak, minimalizálva minden üresjárati „felesleges” futást is. Kompresszoraink IE4 Super Premium Efficiency iPM villanymotorral, speciálisan ehhez a motorhoz kifejlesztett Imperium inverterrel és minőségi elektronikai alkatrészekkel vannak szerelve, mely szintén garancia a magas üzembiztonságra.
AirLogic2T – TOUCH mikroprocesszoros, színes érintőképernyős LCD vezérlőpanelén minden információ lekérhető, beállítható, akár üzem közben is a kompresszorról. Napi szinten többször is programozható a gép automata indítása, leállítása.     

Kérjen tőlünk ajánlatot!

EVOLUTO 160

"ALLEGRETTO" 55-90 kW gépcsalád

A frekvenciaváltós változat az ALUP ALLEGRETTO termékcsalád. Kompresszoraink direkthajtásúak. Ez, a cég saját szabadalma alapján nem egy hagyományos kompresszor frekvenciaváltóval, hanem egy speciálisan hozzá kifejlesztett permanens mágneses villanymotorral együtt dolgozó változat, melynek segítségével mind a kompresszor nyomatéka (már 30% motorteljesítménytől rendelkezésre áll) mind a fordulatszáma (ezáltal a termelt levegő mennyisége) fokozatmentesen szabályozható. A maximális teljesítmény eléréséig fokozatosan fut fel a kompresszor kiküszöbölve az induláskor fellépő többszörös áramfelvételek problémáját. A kívánt nyomás is 6 és 13 Bar között tetszőlegesen állítható a mikroprocesszoros vezérlőpanelén. Mindezen tulajdonságainak köszönhetően igen komoly energia megtakarítási tulajdonságokkal rendelkezik. A csavarkompresszor az által takarít meg energiát, hogy a mindenkori levegő felhasználáshoz igazítja a villanymotor fordulatszámát, így a felvett energia mennyiségét is. Ha fele akkora mennyiségre van szükség, akkor fele akkora energiát fogyaszt csak, minimalizálva minden üresjárati „felesleges” futást is.
Gépeink rendkívül alacsony zajszinttel rendelkeznek. Minőségi villanymotorral és elektronikai alkatrészekkel vannak szerelve, mely szintén garancia a magas üzembiztonságra. 
AirLogic2T – TOUCH mikroprocesszoros, magyarnyelvű vezérlőpanelén minden információ lekérhető, beállítható, akár üzem közben is a kompresszorról. Napi szinten többször is programozható a gép automata indítása, leállítása. 

Kérjen tőlünk ajánlatot!

Allegretto 55-90

"ALLEGRO" gépcsalád

A frekvenciaváltós változat az ALUP ALLEGRO termékcsalád. Kompresszoraink direkthajtásúak. Ez, a cég saját szabadalma alapján nem egy hagyományos kompresszor frekvenciaváltóval, hanem egy speciálisan hozzá kifejlesztett villanymotorral együtt dolgozó változat, melynek segítségével mind a kompresszor nyomatéka (már 30% motorteljesítménytől rendelkezésre áll) mind a fordulatszáma (ezáltal a termelt levegő mennyisége) fokozatmentesen szabályozható. A maximális teljesítmény eléréséig fokozatosan fut fel a kompresszor kiküszöbölve az induláskor fellépő többszörös áramfelvételek problémáját. A kívánt nyomás is 6 és 13 Bar között tetszőlegesen állítható a mikroprocesszoros vezérlőpanelén. Mindezen tulajdonságainak köszönhetően igen komoly energia megtakarítási tulajdonságokkal rendelkezik. A csavarkompresszor az által takarít meg energiát, hogy a mindenkori levegő felhasználáshoz igazítja a villanymotor fordulatszámát, így a felvett energia mennyiségét is. Ha fele akkora mennyiségre van szükség, akkor fele akkora energiát fogyaszt csak, minimalizálva minden üresjárati „felesleges” futást is.
Gépeink rendkívül alacsony zajszinttel rendelkeznek. Minőségi villanymotorral és elektronikai alkatrészekkel vannak szerelve, mely szintén garancia a magas üzembiztonságra. 
Air Control 5.1 vagy AirLogic2T – TOUCH mikroprocesszoros, magyarnyelvű vezérlőpanelén minden információ lekérhető, beállítható, akár üzem közben is a kompresszorról. Napi szinten többször is programozható a gép automata indítása, leállítása. 

Kérjen tőlünk ajánlatot!

Allegro 45 +

"LARGO" gépcsalád

A LARGO elnevezésű termékcsaládunk nagy teljesítményhozamú, megbízható fix fordulatú csavarkompresszorokat tartalmaz. Ezen kompresszoraink direkthajtásúak, melynek köszönhetően minimális az erőátviteli veszteség, és az ékszíjak, tárcsáik kopásával sem kell számolni. Az ékszíjhajtású alap változat az SCK gépcsalád.
Gépeink rendkívül alacsony zajszinttel rendelkeznek. Minőségi villanymotorral és elektronikai alkatrészekkel vannak szerelve, mely szintén garancia a magas üzembiztonságra. Air Control 5.1 vagy AirLogic2T – TOUCH mikroprocesszoros, magyarnyelvű vezérlőpanelén minden információ lekérhető, beállítható, akár üzem közben is a kompresszorról. Napi szinten többször is programozható a gép automata indítása, leállítása. 

Kérjen tőlünk ajánlatot!

Alup_C67_Gear-Direct_group_hero

"SCK" gépcsalád

Az ALUP SCK műszaki tartalmában kompromisszumok nélküli kompresszorcsaládunk. Gépeink rendkívül alacsony zajszinttel rendelkeznek. Minőségi villanymotorral és elektronikai alkatrészekkel vannak szerelve. Ékszíjhajtásának köszönhetően a gépszekrény mérete helytakarékos.

Az Air Control 5.1 vagy AirLogic2T – TOUCH mikroprocesszoros, magyarnyelvű vezérlőpanelén minden információ lekérhető, beállítható, akár üzem közben is a kompresszorról. Napi szinten többször is programozható a gép automata indítása, leállítása. 

Kérjen tőlünk ajánlatot!

Képernyőkép 2023-12-07 141102

"ALLEGRETTO" 2-7 kW gépcsalád

Az elmúlt években megnövekedett energia árak miatt szükségessé vált a kisebb teljesítményű csavarkompresszorok energiatakarékos változatának kifejlesztése. Az ALUP ALLEGRETTO 2-7 verziók a maximális megbízhatóság és a minimalizált karbantartás ötvözete frekveciaváltós kivitelben. A beépített inverternek köszönhetően 20-30 %-al alacsonyabb energiafelhasználás érhető el a hagyományos fixfordulatú kompresszorokhoz képest. Kevésbé terheli a kialakított villamos hálózatot. Intelligens InfoLogic CONNECT digitális, előre programozott vezérléssel szabályozza a szükséges légszállítást a felhasználástól függően. A beépített Bluetooth és Wifi kapcsolatnak köszönhetően egyszerű kezelést biztosít, valamint távfelügyeletet és betekintést a kompresszor teljesítményének optimalizálásához. Ezek a gépek sok variációban elérhetőek: külön álló változat, tartályra szerelt kivitel mely további változatban hűtveszárítóval (szárító, mely vízmentessé teszi a sűrített levegőt) vagy a nélkül is elérhető.
A valóban alacsony zajszintnek köszönhetően közel telepíthető a levegő felhasználás közvetlen közelébe, lecsökkentve a léghálózat építés költségeit.
Kompakt gép – minden egyben, ami kell, így a legkisebb helyen is elfér. – Kompresszor, légtartály és a minőséget javító hűtveszárító. 

Kérjen tőlünk ajánlatot!

Allegretto 2-7

"SONETTO" gépcsalád

Az ALUP SONETTO 3-20 verziók a maximális megbízhatóság és a minimalizált karbantartás ötvözete. Az ALUP SONETTO intelligens Intelligens InfoLogic CONNECT digitális előre programozott vezérléssel szabályozza a szükséges légszállítást a felhasználástól függően. A beépített Bluetooth és Wifi kapcsolatnak köszönhetően egyszerű kezelést biztosít, valamint távfelügyeletet és betekintést a kompresszor teljesítményének optimalizálásához. Ezek a gépek sok variációban elérhetőek: külön álló változat, tartályra szerelt kivitel mely további változatban hűtveszárítóval (szárító, mely vízmentessé teszi a sűrített levegőt) vagy a nélkül is elérhető.
A valóban alacsony zajszintnek köszönhetően közel telepíthető a levegő felhasználás közvetlen közelébe, lecsökkentve a léghálózat építés költségeit.
Kompakt gép – minden egyben, ami kell, így a legkisebb helyen is elfér. – Kompresszor, légtartály és a minőséget javító hűtveszárító. 

Kérjen tőlünk ajánlatot!

SONETTO TELEPÍTÉS

"WISAIR és SPIRALAIR" olajmentes gépcsalád

Olajmentes kompresszorok alapvető fontosságú, hogy teljes mértékben biztosak legyünk abban, hogy a sűrített levegő teljesen olajmentes. ALUP olajmentes kompresszor opciói a tökéletes választás, h 100%-ban olajmentes sűrített levegővel szükséges dolgoznia. Az olajmentes légkompresszorok kiküszöbölik a sűrített levegős rendszerben lévő olajgőz kockázatát. Fedezze fel olajmentes kompresszorainkat.

Kérjen tőlünk ajánlatot!

WisairSpiralAIR 20
Süti kezelés beállítása
Mi és partnereink az Ön engedélyét kérjük arra, hogy cookie-kat tároljunk eszközén személyre szabott hirdetések és tartalom nyújtásához, hirdetés- és tartalomméréshez valamint nézettségi adatok gyűjtéséhez.
Süti kezelés beállítása