Kérdéseivel keressen bizalommal:

06 (30) 383 1055

Alup SCK mini és Alup SONETTO 2,2-11 kW

Tekintse meg dugattyús kompresszoros Webshopunkat: http://www.abacbolt.hu
Az ALUP SCK MINI és az ALUP SONETTO sorozat a legalkalmasabb költség hatékony, könnyen kezelhető megoldás a kisebb sűrített levegős igényekre.

Azoknak, akik kinőtték a dugattyús technológiát, akik csendesebbet szeretnének, akiknek több lett a munkájuk és egy tartósabb, hosszú távú megoldást keresnek a sűrített levegő ellátásra. Lépjen előrébb, váltson kategóriát, javítson a munkája minőségén profi ALUP kompresszorokkal.

 

Főbb előnyök

 • Csavarkompresszorból kisebb is elég a dugattyússal szemben
 • Csak azt vegye meg, ami valóbban kell. Tartályra szerelt vagy külön álló kivitelben, az előbbi hűtveszáraítóval, vagy a nélkül.
 • ES99 Intelligens, program vezérelt levegőellátás a fogyasztáshoz alkalmazkodva a SONETTO sorozathoz
 • Alacsony zajszint (56-69 dB) a munkahelyhez közeli telepítésért – VALÓBAN CSENDES!
 • További opciók a felmerülő különleges, extra igényekhez alkalmazkodva
 • Könnyű és kompakt telepítés plusz költségek nélkül
 • Költséghatékony megoldás mely tökéletes a kisebb sűrített levegős igényekre
termek_lista_1_kicsi.jpg
 
 

DUGATTYÚSA VAN ÉS FEJLŐDNI SZERETNE?

Íme néhány gondolat, hogy átlássa a különbségeket:

Csavarkompresszor

Dugattyús kompresszor

ALUP SONETTO 7,5Kw

ALUP SONETTO 7,5Kw

ABAC B7000 7,5Kw

ABAC B7000 7,5Kw

Légszállítás

 • A beszívott levegő mennyiség 920 liter/perc
 • A szállított levegő mennyiség 920 liter/perc

A csavarkompresszornál nincs sűrítési veszteség.

Légszállítás

 • A beszívott levegő mennyiség 1130 liter/perc
 • A szállított levegő mennyiség 790 liter/perc

Zajszint és vibráció

66 dB(A) (ISO 2151 2004) különlegesen halk Az épületben, műhelyben elhelyezhető, lehet mellette hosszú távon dolgozni Gyakorlatilag vibráció mentes

Zajszint és vibráció

100 dB(A) magasabb zajszint mely lakó környezetben probléma forrás Távolabb kell tenni a munkavégzéstől, hosszabb léghálózat Vibráció lép fel, amely növeli a zajszintet

Energia hatékonyság

Minimum egy villanymotor mérettel kisebb is elegendő mint egy dugattyús, mert nincs sűrítési veszteség, nem kell túlméretezni.

Energia hatékonyság

Minden alkalommal a maximum nyomásnál leáll, újraindításnál indítási áramcsúcs terheli a villanymotort és az elektromos hálózatot

Olajfogyasztás

Tekintve, hogy nincsenek súrlódó fő alkatrészek így évente kevesebb mint 0,5l napi havi 20 nap – heti 5 munkanap – napi 8 óra használattal számolva

Olajfogyasztás

A hengerek, dugattyúk, gyűrűk kopásából adódóan hosszú távon: havonta elérheti a 0,5l –t. napi havi 20 nap – heti 5 munkanap – napi 8 óra használattal számolva.

Karbantartás

Olaj és szűrő csere igény 2000 üzemóránként, vagy évente (hasonló stílusú mint egy autó szervize)

csavarkompresszorok_3_kicsi.jpg

Karbantartás

300 óránként olaj és levegőszűrő csere gyakori ellenőrzés igény, kopásokból adódó alkatrészcserék

csavarkompresszorok_4_kicsi.jpg

Új technológia

Kiegyensúlyozott nyomás a rendszerben Folyamatos – akár 24 órás üzem megállás nélkül, túlméretezés nélkül. Mind a nyomás, mind a mennyiség létrejön már a kompresszorban Optimálisabb nyomáshatárok lehetségesek, nem kell túltermeltetni az energiafogyasztás kárára

Régebbi technológia

Nyomás pulzálás a rendszerben 2/3 levegő termelés – 1/3 visszahűlés, pihenés ciklusok miatt túl kell méretezni + a beszívott, szállított levegő arány miatt is. Szélesebb nyomástartomány – magasabb maximum jellemzi, ami nagyobb energia felvételt von maga után.

Élettartam

A sűrítő elem 24 000 üzemóránként (8-12 évente) szorul felújításra megfelelő üzemelési feltételek mellett a javasolt szervizek elvégzésével.

Élettartam

A kopó, súrlódó alkatrészek miatt sokkal gyakoribb a felújítás vagy komplett sűrítő fej cseréje mely nagyban függ az üzemelési és szerviz feltételek betartásától.

Kondenzáció = Víz a levegőben

Minél melegebb, annál több vízpárát köt meg a levegő. Minél nagyobb a visszahűlése, annál több csapódik ki belőle. A csavarkompresszor alacsonyabb hőingadozással dolgozik, ami kevesebb vizet jelent a sűrített levegőben. A csavarkompresszor alacsonyabb hőingadozással dolgozik, ami kevesebb vizet jelent a sűrített levegőben

Kondenzáció = Víz a levegőben

Minél melegebb, annál több vízpárát köt meg a levegő. Minél nagyobb a visszahűlése, annál több csapódik ki belőle. A dugattyús kompresszornál szélsőségesebb hő értékek állhatnak fenn, ami jelentősebb vízkiválást eredményezhet

Ár, költségek

A csavarkompresszor 40-50%-al drágább, mint a dugattyús

Ár, költségek

A dugattyús beszerzési ára jelentősen olcsóbb.

 

Az ALUP SCK 3-9 és ALUP SONETTO 8-20 verziók a maximális megbízhatóság és a minimalizált karbantartás ötvözete. Az ALUP SCK MINI sorozat nyomáskapcsolóval, míg az ALUP SONETTO intelligens ES99-es előre programozott vezérléssel szabályozza a szükséges légszállítást a felhasználástól függően. Ezek a gépek sok variációban elérhetőek: külön álló változat, tartályra szerelt kivitel mely további változatban hűtveszárítóval (szárító, mely vízmentessé teszi a sűrített levegőt) vagy a nélkül is elérhető.

A valóban alacsony zajszintnek köszönhetően közel telepíthető a levegő felhasználás közvetlen közelébe, lecsökkentve a léghálózat építés költségeit.

termek_leiras_1_kicsi.jpg

Kompakt gép –minden egyben ami kell, így a legkisebb helyen is elfér. – Kompresszor, légtartály és a minőséget javító hűtveszárító és profi szűrők. Ezzel a megoldással már nyugodtan festhet, használhat légszerszámot vagy pneumatikus berendezéseket, az ezzel járó többlet költség nagyon hamar megtérül.

 

csavarkompresszorok_5_kicsi.jpg